Ειδήσεις από το Επαρχείο Ικαρίας - Φούρνων (23/7/15)

Νέος άνεμος φαίνεται πνέει στον Μαυράτο, αυτό το  μαγευτικό χωριό λίγο πάνω από τον Άγιο Κήρυκο, και θα το διαπιστώσει κάθε περαστικός από το Επαρχιακό δίκτυο μέσω του χωριού. Άρχισε το νοικοκύρεμα, θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο του χωριού όπου όλοι με προσωπική εθελοντική εργασία συνέβαλαν στην καθαριότητα του όμορφου χωριού τους, άσπρισμα, χορτοκοπή, συλλογή σκουπιδιών, μπαζών κ.α. , η εθελοντική εργασία συνεχίζεται μέχρι να καλύψουν όλη την έκταση του χωριού, κάθε γωνιά. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και ελπίζω και εύχομαι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και οι άλλοι εξωραϊστικοί σύλλογοι της Ικαρίας.

Ο εργολάβος από τη Σάμο ο οποίος ανέλαβε τον ψεκασμό στην Ικαρία περαίωσε την εργασία του με καλά αποτελέσματα, ράντισαν σε όλο το νησί. Περίπου μια εβδομάδα διήρκησε το ράντισμα και καλύφθηκε και η βόρεια και η νότια πλευρά του νησιού. Για πρώτη φορά έγινε το ράντισμα με ψεκαστικά τρακτέρ όπου μπαίνουν ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους χωματόδρομους εξετάζοντας πάντα αν υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες, κήποι, ζώα, μελίσσια κ.τ.λ. όπου εκεί δεν είναι δυνατόν να γίνει ράντισμα. Από την πλευρά της  Αντιπεριφέρειας και του Επαρχείου έγινε μεγάλη προσπάθεια να εκτελεσθεί ο ψεκασμός στην Ικαρία διότι δεν αναλάμβανε κανένας Ικαριώτης εργολάβος την εργολαβία.

Επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου «ΣΑΛΑΜΙΣ» πραγματοποιήθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου. Ο Έπαρχος το καλωσόρισε και συνομίλησε με τον καπετάνιο , τον ιδιοκτήτη και τον τουριστικό πράκτορα. Εξέφρασε την επιθυμία να πυκνώσουν οι προσεγγίσεις και ευχαρίστησε την πλοιοκτήτρια εταιρία για την σταθερή προτίμηση του νησιού μας κάθε χρόνο, να είμαστε ένας από τους πρώτους προορισμούς. Αποβιβάστηκαν περίπου 700 επισκέπτες οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο νησί και θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία όπως κάθε φορά.

Θερμά τους ευχαριστούμε.

ikariastore banner