Πρωταγωνιστής και φέτος στην Ικαρία ο γκραν μετρ Σεργκέι Ζαγκρεμπένλι (Ουζμπεκιστάν, 2485).

Με το νεανικό στοιχείο να κυριαρχεί και να προσδίδει ιδιαίτερη χροιά και ξεχωριστό ενδιαφέρον άρχισε στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το παραδοσιακό διεθνές τουρνουά «Ίκαρος 2011».

Αυξημένος αναμένεται να είναι ο αριθμός των αγοριών και των κοριτσιών που θα συμμετάσχουν στο Ανοιχτό Διεθνές Σκακιστικό Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2011».

Η παραδοσιακή σκακιστική διοργάνωση «Ίκαρος» συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια διαρκούς παρουσίας, από τα οποία τα 21 έχουν διεθνή χαρακτήρα. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις «Ίκαρος» άρχισαν στον Άγιο Κήρυκο το 1978, ως εσωτερικά τουρνουά Ικάριων σκακιστών.

Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Ικαρίας θα οργανωθεί στον Άγιο Κήρυκο από 6 μέχρι και 8 Ιουλίου, δηλαδή το τριήμερο πριν από την έναρξη του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2001». Το Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων θα διεξαχθεί με μειωμένο χρόνο σκέψης και θα πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια που διαμένουν ή κατάγονται από την Ικαρία. Σχετικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μία ακόμα πρωτιά στο Αιγαίο σημείωσε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας. Στους Ομαδικούς Αγώνες, που οργανώθηκαν τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα στη Σαντορίνη, η Ικαρία κατέκτησε το Κύπελλο Αιγαίου, αποκλείοντας κατά σειρά τις ομάδες της Σύρου, της Λέρου και (στον τελικό) της Σαντορίνης. Το Πρωτάθλημα Αιγαίου (στο οποίο δεν αγωνίστηκε η Ικαρία, αφού παίζει στην Α΄ Εθνική!) κατέκτησε η Σαντορίνη και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων η Ρόδος.

ikariastore banner