Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας της 7ης Ιουνίου

Οι αποφάσεις και τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και ρεπορτάζ για τη συνάντηση της 8ης Ιουνίου για το Φεστιβάλ «Ίκαρος». Σχόλια και φωτογραφίες από το ikariamag

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/6 το δημοτικό συμβούλιο με την απουσία του δημάρχου Ικαρίας κ Χ. Σταυρινάδη (λόγω ασθενείας), των κ. κ. Γ. Τσακαλία, Η. Γαγλία  και κ. Ξ. Κόχυλα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με θέματα παιδείας, εκτός ημερήσιας διάταξης που έφερε ο σύλλογος των δασκάλων για τα ολοήμερα σχολεία, τις ξένες γλώσσες κ.ά. και ζητήθηκε η αρωγή του δήμου για την υποστήριξη των αιτημάτων του.

Αρκετή ώρα συζητήθηκε το θέμα της εκμίσθωσης των κοινόχρηστων χώρων του αιγιαλού - παραλίας σε ενδιαφερομένους με πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για καντίνες ομπρέλες-ξαπλώστρες, θαλάσσια ποδήλατα, κανό. Η εισήγηση (διαβάστε σχετικό αρχείο) έγινε δεκτή.

Συστάθηκε ομόφωνα, η επιτροπή υγειονομικού ενδιαφέροντος με δυο υπαλλήλους του δήμου Ικαρίας.

Πολύ συζήτηση έγινε και για το Φεστιβάλ Πολιτισμικών διαλόγων «Ίκαρος» όπου μετά από τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων αλλά και του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Βαγγέλη Φάμπα διαφαινόταν ένα ναυάγιο στην συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή. Οι δύσκολοι οικονομικά (και όχι μόνο) καιροί, το μη σαφές πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ δήμου Ικαρίας και του Φεστιβάλ «Ίκαρος» οδήγησε σε παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Οι δευτερολογίες και οι διευκρινήσεις εκατέρωθεν (συν της μείωσης των τόνων) έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας όπου την επόμενη ημέρα (Τετάρτη 7/6) στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία του δημαρχείου με την παρουσία των αντιδημάρχων κ. κ. Γ. Κρητικού και Α. Σκάρου, των δημοτικών συμβούλων Μ. Μπινίκου, Μ. Καραγιαννάκη, Σ. Λακιού, κ του κ.Φάμπα φάνηκε περισσότερο φως στην συνεργασία τους προς όφελος του Φεστιβάλ ‘Ίκαρος» . Το Φεστιβάλ θα παραμείνει κάτω από την σκέπη του ενιαίου πλέον δήμου, θα εμπλακούν και άλλοι καριώτικοι φορείς στην διαμόρφωση του προγράμματος, θα γίνει έλεγχος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που έχει συσταθεί για την ένταξη του Φεστιβάλ στο μητρώο φορέων του Υπουργείο Πολιτισμού για να τύχει χρηματοδότησης και τέλος θα έχουμε μια σαφή εικόνα για όλες τις οικονομικές χρήσεις του Φεστιβάλ για φέτος όπως και για τα παλαιότερα χρόνια.

Ομόφωνη η απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Σάμου (έχει διαχειριστική επάρκεια) για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση (κατασκευή θεάτρου) του παλαιού λατομείου την θέση Ράχη (δ.δ. Ευδήλου), την ανάδειξη του μονοπατιού στην Πλατανωπή  (δ.δ. Ευδήλου), τον βιολογικό Ευδήλου και παραλιακών οικισμών και την υποβολή αυτών στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκαν και οι προγραμματικές συμβάσεις για του βιολογικούς καθαρισμούς των περιοχών Αγίου Κηρύκου, Φάρου, Γιαλισκαρίου.

ikariamag

Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Συνοδευτικά Αρχεία: