Συναντήσεις Βουλευτή για σημαντικά θέματα της Ικαρίας και συνάντηση με τη Διοίκηση της ΑΤΕ για την ΕΟΣΣ

Ο Βουλευτής με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ικαρίας κ. Σταυρινάδη συναντήθηκαν την Τετάρτη 8/12/2010 με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη. Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής είναι:

- Το Υπουργείο στέλνει άμεσα 150.000 € στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για οφειλές της Αυτοδιοίκησης στους εργολάβους στην Ικαρία για τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου.
- Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ και άμεσα οι Δήμοι της Ικαρίας πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις των ζημιωθέντων από τις πλημμύρες (σπίτια, μαγαζιά, σοδιές) για να προετοιμάσουν τα συνεργία του Υπουργείου την κάθοδό τους στην Ικαρία και να ορίσουν τις αποζημιώσεις.
- Το Υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αναλάβει την ολοκλήρωση και επικαιροποίηση των μελετών του δρόμου Στελί-Φραντάτο-Ράχες με στόχο το Φθινόπωρο του 2011 να δημοπρατηθεί το έργο.
- Τους πρώτους μήνες του 2011 θα είναι έτοιμο, γιατί η Νομαρχία έχει «ετοιμάσει» το έργο, να δημοπρατηθεί το λιμάνι του Ευδήλου.
- Η Νομαρχία μέσα στο 2010 θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές της Ικαρίας από τις καταστροφικές πλημμύρες. Πρέπει να εξευρεθούν 3 εκ. €. Για το σκοπό αυτό ο Βουλευτής συναντήθηκε την Τρίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση ο οποίος είναι θετικός, σύμφωνα με δήλωσή του, και εκκρεμεί σχετική συνάντηση με τον Υπουργό Περιφερεικής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοίδη.

Ακόμη, ο Βουλευτής επισκέφτηκε με τον κ. Σταυρινάδη το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για το Τουριστικό Καταφύγιο του Αγίου Κηρύκου η «ωριμότητα» του οποίου καθυστερεί. Σε καλύτερη θέση είναι το Τουριστικό Καταφύγιο Μαραθοκάμπου του οποίου τώρα εκπονείται η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών. Από τις 12 Νοέμβρη υπάρχει η απόφαση ένταξης με 4,2 εκ.€. Αναμένεται η προέγκριση τευχών προκήρυξης και η προγραμματική σύμβαση με το νέο Δήμο της Σάμου για να δημοπρατήσει το έργο που θα εποπτεύει ο ΕΟΤ.

Τέλος, με πρωτοβουλία του Βουλευτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη της ΕΟΣΣ με την Αγροτική Τράπεζα. Από την Ένωση πήραν μέρος ο Πρόεδρος κ. Βογιατζής, ο Αντιπρόεδρος κ. Καραγιάννης και ο Δ/ντής κ. Τσακαλάκης. Από την πλευρά της Τράπεζας ο Διοικητής της κ. Πανταλάκης, η Υποδιοικητής κα Λάζαρη και ο Διευθυντής Μεγάλων Πελατών κ. Χριστοφίλης. Παραβρέθηκαν επίσης και οι Νομικοί Σύμβουλοι. Η συνάντηση ήταν επικοδομητική και οι παραγωγοί θα πληρωθούν άμεσα. Σχετικές ανακοινώσεις στα μέλη της ΕΟΣΣ θα γίνουν σύντομα από το ΔΣ της Ένωσης.

ikariastore banner