Συμβουλές για έναν επιτυχημένο καριώτικο χορό

Βρίσκεσαι σε κάποιο από τα πολλά πανηγύρια της Ικαριάς, έχεις πιει τα κρασιά σου και πλησιάζει η στιγμή που θα σηκωθείς να χορέψεις τον πρώτο καριώτικο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Για να πάρεις τον τίτλο του άξιου χορευτή αλλά και για να το χαρείς χρειάζεσαι οδηγίες και συμβουλές συμπεριφοράς:

Μπαίνεις στο πλησιέστερο αμπέλι χωρίς να σ’ ενδιαφέρει αν είναι του Κράτσα ή του Πουργέζη και αν θα χαλάσεις τα σταφύλια του. Κόβεις μια ωραιότατη κλιματόβεργα, την πλέκεις στεφάνι και στολίζεις το κεφαλάκι σου. Αν είσαι γένους θηλυκού αφήνεις κι ένα φύλλο να κρύβει το μάτι, σε κάνει να φαίνεσαι πιο ναζιάρα. Τώρα έχεις ένα look πιο βακχικό και κρατάς στο χέρι το εισιτήριο για τη μέθεξη.

Με τις πρώτες νότες του βιολιού πετάγεσαι επάνω πλήρης ενθουσιασμού, με τα γρηγορότερα αντανακλαστικά σαν να έχει πιάσει φωτιά η αποθήκη του Σαμ και να κινδυνεύει η Λόλα. Αν εκείνοι που χορεύουν ήδη δε λένε να ξεκολλήσουν τα χέρια, τους δίνεις μια γερή τσιμπιά στο μπράτσο και τρυπώνεις όπως όπως στον κύκλο.

Όταν ακούσεις άγνωστες λέξεις όπως «στραβόραδο σιφούνι» να μην προβληματιστείς με την άγνοιά σου. Είναι ένα σπάνιο είδος κολοκύθας που τείνει προς εξαφάνιση και απλώς το τραγουδούν οι Καριώτες για να κάνουν φιγούρα.

Είσαι πλέον έτοιμος να εκστασιαστείς αλλά πρέπει να υπακούσεις στον τραγουδιστή ή στο βιολιστή, αυτός ξέρει, εσύ όχι. Στη μέση του κομματιού, τότε που γίνεται βασανιστικά μακρόσυρτο και αργό, θα σου υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να μιλάς. Εκεί θα συμμορφωθείς γιατί έχεις αποκτήσει την κακιά συνήθεια να κουβεντιάζεις ασταμάτητα με τους διπλανούς σου την ώρα που χορεύεις.

Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς κι όπου να ‘ναι θα αρχίσεις να στάζεις, ένεκα της αεροβικής άσκησης. Κανένας δε θα προσέξει τη στάμπα στη μασχάλη ή το χαλασμένο μακιγιάζ. Don’t worry, δεν ασκημαίνεις, ιδρωμένα στέρνα ή μπουτάκια σε κάνουν να δείχνεις πιο σέξι. 

Έχει περάσει ήδη ένα εικοσάλεπτο και μετράμε αντίστροφα για το τέλος του τραγουδιού. Μη σε πιάσει στεναχώρια, σε καμιά ωρίτσα θα επαναληφθεί και θα σου αρέσει περισσότερο γιατί θα είσαι πιο μεθυσμένος. Αν δεν κατάφερες να ακολουθήσεις όλες τις συμβουλές δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς, στον επόμενο καριώτικο φρόντισε να είσαι πιο συνεπής και όλα θα πάνε καλά.

Καλή συνέχεια και «παπούτσια μη λυπάστε», οι ξυπόλητοι εξαιρούνται.

Γιάννης Κέφαλος
kefalos@ikariamag.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Γιάννη Κέφαλου.

ikariastore banner