Πρόσκληση για υποδομές πολιτισμού

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου υπεγράφη η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο τομέα  των υποδομών σύγχρονου πολιτισμού, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ προερχόμενο από πόρους του ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Η πρόσκληση απευθύνεται στο ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και στους Πολιτιστικούς Οργανισμούς και Φορείς των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το Δημόσιο Τομέα, ενώ ο πρώτος κύκλος αξιολόγησης των προτάσεων αρχίζει στις 20 Δεκεμβρίου 2010 και λήγει στις 24 Μαΐου 2011.

Ειδικότερα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αφορούν στην ανάπτυξη πολιτιστικής υποδομής και κυρίως σε έργα κατασκευής ή και βελτίωσης κτιριακών υποδομών ή και εξοπλισμού μουσείων (αρχαιολογικών, θεματικών λαογραφικών κλπ.) και πολιτιστικών κτιρίων νεώτερου και σύγχρονου πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων και δαπανών απαλλοτριώσεων, αρχαιολογίας, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας, χώρου στάθμευσης, οδικής πρόσβασης κλπ.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Δίνουμε τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση δράσεων πολιτιστικής υποδομής. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα συμβάλλουν στην διάσωση, ανάδειξη και προβολή των πλούσιων αρχαιολογικών ευρημάτων στα νησιά της Περιφέρειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην τουριστική ανάπτυξη τους».
 

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr