Πρωτοβουλία Εθελοντών για τον καθαρισμό του φαραγγιού της Χάλαρης

Πρωτοβουλία Εθελοντών για τον καθαρισμό του φαραγγιού της Χάλαρης από τα κατεστραμμένα λάστιχα. Οι υπογράφοντες έστειλαν προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας το εξής:

Οι παρακάτω υπογράφοντες δηλώνουμε πρόθυμοι να εργαστούμε εθελοντικά με δικά μας εργαλεία και έξοδα για να μαζέψουμε τα λάστιχα άρδευσης που  κατάστρεψε και συσσώρευσε ο ποταμός Χάλαρη σε διάφορα σημεία σε όλο το μήκος της κοίτης του στην διάρκεια της μεγάλης πλημμύρας της 18ης Οκτωβρίου 2010. Σχεδιάζουμε τη δράση μας για μια από τις δύο εβδομάδες  του Πάσχα 2011. Ως προς τη μέθοδο που θα ακολουθήσουμε, τα μεγαλύτερα σωζόμενα κομμάτια, εφόσον καταστεί δυνατό να απεμπλακούν από δέντρα και βράχους, θα γίνει προσπάθεια να τυλιχτούν σε κουλούρες και να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα θα κοπούν σε τεμάχια μήκους 1-1, 50 μέτρου, θα γίνουν δεμάτια και θα μεταφερθούν για ανακύκλωση.

Σας παρακαλούμε να θέσετε την πρωτοβουλία μας υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας, εκδίδοντας ανακοίνωση που θα ενημερώνει για την πρωτοβουλία μας όλους τους Δημότες, ώστε να είναι παρόντες και να βοηθήσουν στην αποκομιδή, και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των λάστιχων για να καταδείξουν ίσως τυχόν κομμάτια που τους είναι χρήσιμα και επιθυμούν να κρατήσουν. Σας παρακαλούμε επίσης να είναι παρών τουλάχιστον ένας δημοτικός σύμβουλος. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το περιβάλλον, ελπίζουμε στην υποστήριξή σας ώστε να απομακρύνουμε τα κατεστραμμένα λάστιχα που ρυπαίνουν και ασχημαίνουν το Φαράγγι της Χάλαρης, κατά γενική ομολογία ένα από τα αξιολογότερα περιβαλλοντικά και αισθητικά τοπία του νησιού.

Επίσης, εκφράζουμε την αναγκαιότητα να επεκταθεί σύντομα το δίκτυο άρδευσης από το Φράγμα της Χάλαρης και να συνδεθούν επιτέλους οι παράκτιες περιοχές που εξυπηρετούνται προς το παρόν με πρόχειρες υδροληψίες. Έτσι, πιστεύουμε, ο ποταμός θα απαλλαγεί οριστικά από λάστιχα, αλλά και οι κάτοικοι θα απαλλαγούν από τις πολυέξοδες πρόχειρες λύσεις και  τους συνεπαγόμενους κινδύνους καταστροφών. Το Τοπικό συμβούλιο Ραχών  θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια.

Photo:opsikarias.blogspot.com

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr