Καρκινάγρι: Θαμμένοι κάτω από τις λάσπες - ρεπορτάζ & νέες εικόνες

Το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία δέχθηκαν τα χωριά Αμάλου και Καρκινάγρι. Ήδη η περιοχή αυτή διανύει την τρίτη μέρα χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο. Οι μπουλντόζες έφτασαν μέχρι εκεί ανοίγοντας τον κεντρικό δρόμο από Ράχες, και μόλις σήμερα άρχισε στην κυριολεξία να ξεθάβεται το Καρκινάγρι, που χάθηκε κάτω από τόνους λάσπης, βράχων, μπάζων και χώματος.

Πέρα από την πλήρη καταστροφή των δημόσιων υποδομών (σωλήνες, ύδρευση, αποχέτευση, αλιευτικό καταφύγιο, πλατείες, δρόμοι, κ.λπ.), η καταστροφή των επαγγελματιών του χωριού υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κατάστημα στις Αλυκές εξαφανίστηκε τελείως από το χάρτη, ενώ εκείνα στην κεντρική πλατεία υπέστησαν επίσης τεράστιες καταστροφές. Αυτοκίνητα ιδιωτών καταπλακώθηκαν ή εξαφανίστηκαν, ενώ οι περισσότεροι ψαράδες έχασαν τις βάρκες τους. Η απόγνωση και η απογοήτευση των κατοίκων των χωριών είναι μεγάλη.

ikariamag

Μείνετε ενημερωμένοι : Ακολουθήστε μας στο twitter και στο Facebook

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από Καρκινάγρι (των ikariamag - Χρήστου Μαλαχία και Νίκου Γ.Κράτσα) και Λαγκάδα (από την Α.Σ.Π.Ι.).

 

 

ikariastore banner