Η Ικαρία τιμά την χρυσή καριωτίνα Ελένη Κούβδου

 

Η βράβευση της στο νησί. Ρεπορτάζ: ikariamag. Φωτογραφίες: Χρήστος Μαλαχίας

Μια βράβευση στην πλατεία του χωριού της, από τον δήμο Ικαρίας, την Πανικαριακή Αδελφότητα, τον Σύλλογο των Ραχιωτών,  τον Αθλητικό Σύλλογο «Διαγόρα».

Δάκρυα συγκίνησης από τους παρευρισκόμενους, σε μια σεμνή τελετή, χιλιάδες τα μπράβο και τα συγχαρητήρια από τους συμπατριώτες της προς την Ελένη Κούβδου για την συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα γυναικών του πόλο και την πρωτιά που χάρισαν στην χώρα μας αλλά και για την χαρά, την περηφάνια που έδωσε στους Έλληνες κυρίως σε όσους ασχολούνται με τον υγιή αθλητισμό!

Είναι παράδειγμα προς μίμηση, το πως δηλαδή οι Έλληνες μπορούν να κερδίσουν πολλά για τον τόπο τους, με την δουλειά, την υπομονή, την επιμονή, την αγάπη για αυτό που κάνουν, τον σεβασμό, την συνεργασία των μελών για το όφελος της ομάδας. Σε μια δύσκολή εποχή για τον Ελληνικό αθλητισμό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, τα κατάφεραν και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του κόσμου!

Η Ελένη Κούβδου ανακηρύχτηκε η καλύτερη τερματοφύλακας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2011 και μέσα στην καλύτερη 7αδα της ίδιας διοργάνωσης.

Ευχόμαστε κι άλλες τέτοιες επιτυχίες τόσο στην Ελένη, όσο και σε όλους τους ανθρώπους που έμπρακτα στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.

ikariamag

Διαβάστε σχετικά: Μια χρυσή Καριωτίνα… στην κορυφή του κόσμου!

 

Ακολουθεί η ομιλία από τον Αθλητικό Σύλλογο Ραχών Διαγόρα

Αγαπητοί συμπολίτες,
Είμαστε πολύ χαρούμενοι απόψε, γιατί τιμάμε ένα δικό μας παιδί, μια αθλήτρια που τίμησε την Ελλάδα, το άθλημα το οποίο υπηρετεί,  αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών της, το χωριό μας από το οποίο κατάγονται . Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο από την γυναικεία Εθνική ομάδα πρίν λίγες μέρες στη Σαγκάη της μακρινής Κίνας, είναι η μεγαλύτερη διάκριση του ελληνικού αθλητισμού στην ιστορία του, σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Πώς να μην νοιώθουμε και εμείς υπερήφανοι, αφού σε αυτή την ομάδα βρέθηκε και την τίμησε με την παρουσία της η Έλενα Κούβδου. Η Έλενα που με την πολύ καλή απόδοσή της, ανακηρύχθηκε και η καλύτερη τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, γνωρίζουν πολύ καλά πόσος κόπος, πόσες ώρες, πόσες θυσίες χρειάζονται για να διακριθεί κάποιος. Όταν μάλιστα αυτός ασχολείται με αθλήματα όπως το πόλο που δεν έχει την προβολή και την αναγνώριση άλλων αθλημάτων στη χώρα μας, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και ο στίβος, η προσπάθεια και οι θυσίες είναι πολύ περισσότερες. Για τον λόγο αυτόν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  στην Έλενα  στην ομάδα και τους προπονητές της.  Αλλά επίσης πρέπει να συγχαρούμε και τους γονείς της, αφού σίγουρα και αυτοί συμμετέχουν πολλά χρόνια σε όλες τις θυσίες που αναφέραμε παραπάνω. Αγαπητοί συμπολίτες πρέπει να γνωρίζετε ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα, ανήκει αποκλειστικά στους λίγους ρομαντικούς που καθημερινά γεμίζουν τα λιγοστά κολυμβητήρια, στάδια και γήπεδα που υπάρχουν, αφού ποτέ η ελληνική πολιτεία δεν σχεδίασε, δεν οργάνωσε και δεν στήριξε συστηματικά (με εγκαταστάσεις και οικονομική βοήθεια), αυτή τη δραστηριότητα. Έτσι μένει το μεράκι και η μεγάλη πραγματικά προσπάθεια κάποιων ρομαντικών όπως η εθνική ομάδα πόλο, που μόνο  όταν διακριθεί,  τρέχουν όλοι να συγχαρούν και να απονείμουν εύσημα.

Να γιατί και εμείς εδώ στην μακρυνή Ικαρία νοιώθουμε ίσως το ίδιο περήφανοι με την Έλενα και την οικογένειά της. Γιατί η επιτυχία της, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και αυτή η διάκριση είναι κίνητρο για όλους μας. Για τα παιδιά μας, αλλά και όχι μόνο για αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Συγχαρητήρια Έλενα, σε ευχαριστούμε για την χαρά που μας έδωσες και είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα, ίσως το επόμενο καλοκαίρι αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου να είμαστε πάλι εδώ για καινούργιες χαρές.

Συγχαρητήρια Ιωάννα και Σιδερή αξίζουν το ίδιο και σε σας αφού γνωρίζουμε ότι, μεγάλο μέρος αυτής της διάκρισης ανήκει και σε σας.

Ο αθλητικός σύλλογος Διαγόρας, σου απονέμει αυτή την αναμνηστική πλακέτα με την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν στο μέλλον πολλές ακόμη.

 

ikariastore banner