Η ασθένεια της πεταλούδας

Τι σχέση έχει η ανθρώπινη επικοινωνία με έναν φόνο; Πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει ο έρωτας; Ένα πιστόλι ζει σε συρτάρι. Ποιος το έκλεψε; Ποιος πυροβόλησε; Είναι πραγματικός ο θάνατος;

Το 4ο μυθιστόρημα του Ικαριώτη Γιάννη Παπαγιάνη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα», χαρακτηρίζεται ως ψυχολογικό, αστυνομικό, υπαρξιακό ή ίσως και τα τρία μαζί. Ο συγγραφέας μας μιλά για … έναν συγγραφέα που συνθέτει το βιβλίο στο οποίο πρωταγωνιστεί, ένα πιστόλι που ζει σε συρτάρι, ένας αυταρχικός συλλέκτης ήχων, μια θλιμμένη γερόντισσα, μια προβληματική κόρη. Εννέα πρόσωπα σε μια παράξενη, εφιαλτική αλλά όχι αδιέξοδη ιστορία. Άνθρωποι που χάνουν το παιχνίδι και άνθρωποι που χτίζουν νέους κανόνες. Αστείο αλλά και τραγικό.  Εκπλήσσει, αλλά και ανακουφίζει. Παίζει με τον χρόνο, δημιουργεί ερωτήματα, ανατρέπει. Πραγματεύεται την ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από ένα λεπτό αστυνομικό τέχνασμα κι αποδεικνύει ότι το μυθιστόρημα δεν έχει ιδιοκτήτη, αλλά κάθε αναγνώστης είναι ιδιοκτήτης.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης κατάγεται από την Ικαρία. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε master στην Πληροφορική.  Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά.. «Η ασθένεια της πεταλούδας» είναι το τέταρτο μυθιστόρημά του.

ikariastore banner