Επέκταση του μόλου στο λιμάνι Ευδήλου

Επιστολή Βουλευτή Σάμου για την επέκταση του μόλου στο λιμάνι Ευδήλου

Με επιστολή που έστειλε ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, τον Υπουργό Υποδομών, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ζητά την άμεση δημοπράτηση του έργου «Επέκταση Προσήνεμου Μόλου Λιμένα Ευδήλου Ικαρίας».

Ο κ. Βαρδίκος ζητά στην επιστολή του την άμεση δημοπράτηση του έργου που αν και είναι ώριμο εδώ και δέκα μήνες, η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει. Ειδικότερα ο Βουλευτής αναφέρει: «Με την Κ.Υ.Α ΔΙ/1341/ΥΠΟΙΑΝ-ΥΠΟΜΕΔΙ (ΦΕΚ 1508/Β/6-09-2010) ορίστηκε Δικαιούχος του έργου η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε». Συμφωνούσαν και η τότε Νομαρχία Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας.

Με νεότερη απόφαση του Υπουργού Θ.Υ.Ν.ΑΛ (ΑΠ 8221.Τ63/16/10/09.12.2010) ορίστηκε Δικαιούχος η Ν.Α. Σάμου (επαναλαμβάνω συμφωνούσε να οριστεί η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε»). Είχα επικοινωνήσει με την υπηρεσία του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ και με είχαν διαβεβαιώσει ότι θα το φρόντιζαν ώστε να προχωρήσει το έργο με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε».

Αναμέναμε δημοπράτηση μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011.

Τελικά σήμερα, ήρθε στα χέρια μου έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Αιγαίου που απορρίπτει την Αίτηση Χρηματοδότησης και δεν εντάσσει το έργο!.

Δέκα μήνες ώριμο έργο. Τρεις μήνες η απόρριψη χωρίς καμιά πρόοδο από τότε. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα συνεχιζόταν αυτή η απραξία αν τυχαία δεν το αντιλαμβανόμουν. Επαναλαμβάνω ότι το έργο είναι απολύτως ώριμο(!) την ώρα που καιγόμαστε να προχωρήσει το ΕΣΠΑ.

Γι’ αυτό διερωτώμαι: γραφειοκρατία ή σκοπιμότητα; Δεν ξέρω ποιο από τα δύο. Ξέρω όμως ότι είμαι αγανακτισμένος».

Ο Βουλευτής ολοκληρώνει την επιστολή του επισημαίνοντας ότι είτε με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» είτε με την Περιφέρεια (που αντικατέστησε την Ν.Α Σάμου), πρέπει να δοθεί γρήγορα λύση και το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα.

 

Αναλυτικά η επιστολή του Βουλευτή Σάμου:

 

Προς:  Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση
Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων & Αλιείας, κ.  Γιάννη Διαμαντίδη
Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Γιάννη Μαγκριώτη Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Αιγαίου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Νάσο Γιακαλή

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2011

ΘΕΜΑ: «Επέκταση Προσήνεμου Μόλου Λιμένα Ευδήλου Ικαρίας»

Το έργο «Επέκταση Προσήνεμου Μόλου Λιμένα Ευδήλου Ικαρίας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Περιφέρειας Β. Αιγαίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου» είναι ώριμο για δημοπράτηση εδώ και δέκα μήνες.

Με την Κ.Υ.Α ΔΙ/1341/ΥΠΟΙΑΝ-ΥΠΟΜΕΔΙ (ΦΕΚ 1508/Β/6-09-2010) ορίστηκε Δικαιούχος του έργου η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε». Συμφωνούσαν και η τότε Νομαρχία Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας.

Με νεότερη απόφαση του Υπουργού Θ.Υ.Ν.ΑΛ (ΑΠ 8221.Τ63/16/10/09.12.2010) ορίστηκε Δικαιούχος η Ν.Α. Σάμου (επαναλαμβάνω συμφωνούσε να οριστεί η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε»).

Είχα επικοινωνήσει με την υπηρεσία του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ και με είχαν διαβεβαιώσει ότι θα το φρόντιζαν ώστε να προχωρήσει το έργο με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε».

Αναμέναμε δημοπράτηση μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011.

Τελικά σήμερα, ήρθε στα χέρια μου έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Αιγαίου που απορρίπτει την Αίτηση Χρηματοδότησης και δεν εντάσσει το έργο!

Δέκα μήνες ώριμο έργο. Τρεις μήνες η απόρριψη χωρίς καμιά πρόοδο από τότε. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα συνεχιζόταν αυτή η απραξία αν τυχαία δεν το αντιλαμβανόμουν. Επαναλαμβάνω ότι το έργο είναι απολύτως ώριμο(!) την ώρα που καιγόμαστε να προχωρήσει το ΕΣΠΑ.

Γι’ αυτό διερωτώμαι: γραφειοκρατία ή σκοπιμότητα; Δεν ξέρω ποιο από τα δύο. Ξέρω όμως ότι είμαι αγανακτισμένος.

Παρακαλώ να δοθεί γρήγορα λύση και να δημοπρατηθεί το έργο. Σε τελική ανάλυση και η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» μπορεί και η Περιφέρεια που αντικατέστησε την Ν.Α Σάμου, μπορεί. Άμεσα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Πυθαγόρας  Χ. Βαρδίκος
Βουλευτής  Σάμου   


 

ikariastore banner