Αμάλου, στο έλεος του καιρού - Οι πρώτες εικόνες

Τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο παραμένουν οι κάτοικοι του χωριού Αμάλου όπου χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή όταν το σπίτι στο οποίο διέμενε παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο.

Στο Αμάλου οι καταστροφές  υπήρξαν παρόμοιες με αυτές του Καρκινάγριου σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Χάθηκαν  ζώα τα οποία ήταν δεμένα ή μαντρισμένα, καταστράφηκε το δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης και οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν ανύπαρκτες. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε σχετικό πανικό καθώς λίγη ακόμη βροχή θα μπορούσε να δώσει τη χαριστική βολή στο χωριό. Καταστράφηκαν περιβόλια, αμπέλια, χωράφια, ξεριζώθηκαν ελιές και πλατάνια. Το νερό σάρωσε επίσης στο πέρασμα του παλιά σπίτια, αυτοκίνητα, γεφύρια.

Σήμερα οι κάτοικοι με τη βοήθεια μηχανημάτων παλεύουν να ανοίξουν τον κεντρικό άξονα ώστε να υπάρξει κάποια επικοινωνία με τα άλλα χωριά. Ξεμπαζώνουν το βιος τους που επίσης έχει χωθεί κάτω από λάσπη και μπάζα και -δίχως κοιτούν τις κατεστραμμένες τους καλλιέργειες, δίχως να μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτές.

ikariamag

Μείνετε ενημερωμένοι : Ακολουθήστε μας στο twitter και στο Facebook

Φωτογραφίες: Χρήστος Μαλαχίας - Μαρία Γιαγουρτά

ikariastore banner