• ΑΤΤΙΚΗ: Ψησταριά - Ταβέρνα "ΚΑΡΙΩΤΙΚΟ"
  Μακεδονίας 227 Πειραιάς - Αττική
  Τηλέφωνο:
  • 2104618086
  Fax:
  κινητό:
  ιστοσελίδα:
  e-mail:

  Πληροφορίες

  Ένα νέο καριώτικο στέκι άνοιξε μόλις αυτές τις ημέρες! Η Ταβέρνα - Ψησταριά "Καριώτικο" στον Πειραιά, σε μια ξεχωριστή γωνιά στα Ταμπούρια. Οι Ικαριώτες Μιχάλης Δεμίρογλου και Θεοκλής Ζαούτης σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν ζεστό χώρο για να τρώμε... όπως παλιά: Καλά και φθηνά!

  Το Καριώτικο άνοιξε τις πόρτες του περιμένει τις παρέες στον ζεστό του χώρο με πινελιές Ικαρίας (το τζάκι με το νησί πρωτοστατεί!) αλλά και στον προτατευμένο (καλυμμένο τον χειμώνα) εξωτερικό του χώρο, στον πεζόδρομο Μαρίας Κιουρί, εκεί που τα παλιά τα χρόνια περνούσαν οι γραμμές του τραμ!

  Στο Καριώτικο θα φας πολύ, φθηνά και καλά: Θα βρεις πανσέτα, μπριζολάκια, κοτόπουλο φιλέτο, λουκάνικο, μπιφτέκι, παϊδάκια με το κιλό, ψωμί ψημένο, πίτες χωριάτικες, ορεκτικά, σαλάτες και φυσικά καριώτικο κρασί.

  Το Καριώτικο κάνει και διανομή, ενώ αν θες να  χορτάσεις στον χώρο του, θα το βρείς Μακεδονίας 227 & Σπάρτης στον Πειραιά, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα και όσο πάει, και τα Σαββατοκύριακα από τις 13:00. Με τον καιρό θα ανοίγει και καθημερινά από το πρωί.

  Η περιοχή είναι "Καριωτομάνα", Ταμπούρια, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Πέραμα, όμως το φιλόξενο Καριώτικο φιλοξενεί να αγκαλιάσει τους Ικαριώτες αλλά και τους λάτρεις του νησιού σε όλη την Αττική. Όπως και τους λάτρεις του καλού φαγητού και τους φανατικούς κρεατοφάγους.

  Μας θύμισε κάτι από τα παλιά αλλά και από το νησί, λίγο ο ζεστός χώρος, λίγο οι γνώριμες φάτσες, οι παρέες που δίνουν ραντεβού να φάνε, να πιούνε και να τα πούνε, τα απρόοπτα γλέντια που προκύπτουν στα καλά του καθουμένου, οι τιμές του, οι πινελιές Ικαρίας στο περιβάλλον, τα γλυκά του κουταλιού από την Ικαρία για επιδόρπιο, το καλοσώρισμα με άγριο κρίταμο του νησιού μαζί με κρύο τσίπουρο.

  Οι συμπατριώτες μας κατάφεραν να φτιάξουν έναν λιτό ζεστό έντιμο στέκι, Καριώτικο όνομα και πράγμα. Και μας υπόσχονται πώς όσο περνά ο καιρός, οι καριώτικες εκπλήξεις τόσο στο μενού όσο και στις εκδηλώσεις, δε θα λείψουν από το πρόγραμμα τους...

  Το Καριώτικο στο εξής θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις εξόδους μας στην πόλη, έτσι γιατί τρώμε καλά και φθηνά και γιατί καταφέρνει να μας φέρνει το νησί και τους ανθρώπους του... πιο κοντά!

  ikariamag.gr

  Δήμος - Χωριό: