ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Οι Νύφες της Ικαρίας - Μαρία Παπαζαχαρουδάκη Κούβαρη 1957 #ArteisErota #NyfesIkarias

Η Μαρία Παπαζαχαρουδάκη - το γένος Γρόθου - από τα Νέγια παντρεύτηκε τον Ελπιδοφόρο Κούβαρη από το Πλουμάρι στις 3/3/1957 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Κυψέλης.

Γνωρίζονταν από παιδιά στο νησί. Tα μεταπολεμικά χρόνια βρήκαν εκείνη υπηρέτρια σε αρχοντικό των Αθηνών (οικία Λαμπρόπουλου) και αυτόν ναυτικό, με την απέραντη θάλασσα να του στερεί την ευκαιρία να της εξομολογηθεί τον έρωτά του.

Σε κάποιο ταξίδι, ένας συνάδελφος - Κεφαλλονίτης - του είπε ότι μόλις ξεμπαρκάρουν θα πάει να την ζητήσει κι ας ήταν απλώς γείτονες, "είναι όμορφη και προκομμένη",επισήμανε. Τότε ο Ελπίδης  της στέλνει γράμμα λέγοντας πως : "...τόσα μίλια μακριά από την πατρίδα και συζητούν τη χάρη σου,[...] θα με περιμένεις; [...]" προλαβαίνοντας, ευτυχώς, τον επίδοξο γαμπρό.

Με το που επιστρέφει στον Πειραιά δεν χάνει καιρό και της τηλεφωνεί. Απαντά η σύζυγος του αφεντικού της."Μαρία ..., ένας... μάγκας σε ζητά.." της είπε η Λαμπροπουλίνα και κρυφογέλασε.

Ένα χρόνο μετά, ξεκινούν την πολύχρονη και γεμάτη αγάπη κοινή ζωή τους. Έφεραν στον κόσμο τον Σαράντο (τον πατέρα μας) και ευτύχισαν να χαρούν μία υπέροχη νύφη από το Καρκινάγρι, την Ασημίνα Τρατρά, δύο εγγονές και 54 χρόνια έγγαμου βίου.

Τώρα που η Μαρία δεν είναι πια εδώ, συνεχίζει τη ζωή του ανάμεσα στο σπίτι τους στο νησί και στον Κορυδαλλό, φροντίζοντας την οικογένειά του για δυό.

Μαρία και Ελένη Κούβαρη (οι εγγονές τους) για το ikariamag.gr

ΟΙ ΝΥΦΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ στο #ArteisErota το φεστιβάλ του ikariamag στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017: Ανοίξτε τα οικογενειακά σας αρχεία, βρείτε φωτογραφίες (όλων των εποχών) από νύφες της Ικαρίας (φωτογραφημένες είτε στο νησί είτε και αλλού, μόνες τους ή και με τον γαμπρό ή και τις οικογένειες τους), φωτογραφίστε τις (καθαρές) ή σκανάρετέ τις (σε υψηλή ανάλυση) και στείλτε τις στο info@ikariamag.gr. Χρήσιμο (ίσως και απαραίτητο) θα είναι να συνοδεύεται τη φωτογραφία σας και με στοιχεία: Το όνομα σας, ημερομηνία φωτογραφίας, τόπος, ονόματα απεικονιζομένων, 2 γραμμές για τον έρωτα ή τον γάμο τους, ακόμα και μια μικρή ή και μεγάλη ιστορία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Παράλληλες ενέργειες από το ikariamag.gr:

- Μπες κι εσύ στο... παράθυρο της Ικαρίας!

- Οι δικές σας εικόνες από την Ικαρία του Χτες

- #ikariagram: Η Ικαρία στο Instagram

- Καριώτικες Ιστορίες: Πάρε μέρος

ikariastore banner