Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [9/12/17]

- Ξεκινά η προκήρυξη δράσεων για το πρόγραμμα «LEADER» - Κονδύλια ύψους 350 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακές δράσεις στις αγροτικές περιοχές: Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεδομένου της υψηλής αγροτικής δραστηριότητας στο νομό Σάμου, πληροφορούμε ότι, υπεγράφησαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, οι δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στις λεπτομέρειες της εφαρμογής του Μέτρου 19 για το «LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)  2014-2020. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΑ διαθέτει 350 εκ. € για το Πρόγραμμα CLLD/LEADER, τα οποία είναι στην διάθεση του επενδυτικού κοινού και των οργανισμών ΟΤΑ καθώς και άλλων φορέων. Με την υπογραφή των εν λόγω αποφάσεων δίνεται η δυνατότητα στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) των Αναπτυξιακών Εταιρειών που έχουν επιλεγεί μετά από τη σχετική πρόσκληση του ΥΠΑΑΤ να προκηρύξουν τις δράσεις του εγκεκριμένου τους Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.  Σε όλη την Ελλάδα έχουν εγκριθεί συνολικά 50 Τοπικά Αναπτυξιακά Προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΠΑΑ. Το Μέτρο αφορά δικαιούχους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα αλλά και άλλους φορείς, οι οποίοι δύναται να υλοποιούν έργα σύμφωνα με το σκοπό λειτουργίας τους. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε έργα με προϋπολογισμό μέχρι 600 χιλ. €, με εξαίρεση έργα ύδρευσης και αποχέτευσης των οποίων ο προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει έως  2 εκατ. €. Επισημαίνεται ότι βασικός στόχος του προγράμματος είναι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στις περιοχές παρέμβασης και θέσεις εργασίας με βασικούς πυλώνες την καινοτομία, τη δημιουργία cluster επαγγελματιών, τη διασύνδεση της τοπικής παραγωγής με το τοπικό τουριστικό προϊόν, τη μεταποίηση των παραγόμενων προϊόντων, την οικοτεχνία, την εφαρμογή διατοπικών και διακρατικών σχεδίων συνεργασίας, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτιστικών δρώμενων κάθε περιοχής, την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος και εν τέλει τη δημιουργία νέων τοπικών αγορών. Παράλληλα οι παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αγροτικών περιοχών. (Από το γραφείο του Βουλευτή Σεβαστάκη).

- Στην Ικαρία οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες του 2018: Η σειρά της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου για τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου ήρθε και έτσι η διοργάνωση του 2018 θα γίνει στο νησί της Ικαρίας. Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε το αίτημα στο δήμο Ικαρίας το οποίο έγινε αποδεκτό για να οριστεί η διεξαγωγή κατόπιν αίτησης της ομοσπονδίας 6-7 Οκτωβρίου στο δημοτικό στάδιο Ικαρίας. Για τη διοργάνωση, ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός υπέγραψε ήδη την απόφαση για την έγκριση ποσού 30.000 ευρώ. Να τονιστεί ότι το ποσό αυτό αφορά μόνο τη οργανωτικά της διοργάνωσης και την αγορά οργάνων για το στάδιο και σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές. φέτος αποφασίστηκε το ποσό να δοθεί στην τοπική ΕΑΣ. Βέβαια για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες θα πρέπει να γίνει και τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στο στάδιο του Αγίου Κηρύκου όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες. Η ΓΓΑ πάντως έχει υπογράψει για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο στάδιο. Από dimokratiki.gr

ATZENTA
- Οι  Kομματικές  Oργανώσεις Ραχών Ικαρίας του  ΚΚΕ σάς  προσκαλούν στο Λαϊκό Γλέντι που διοργανώνουν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Συλλόγου Χριστού Ραχών, με εξαιρετικό φαί, κρασί και ζωντανή μουσική. Στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του Κόμματός.

- Η Επιτροπή Στήριξης του Γηροκομείου, οι ηλικιωμένοι που ζουν εκεί, οι εθελοντές που τους φροντίζουν, σας καλούν ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (1 η ώρα ) ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. Πιστεύουμε ότι πλησιάζει η ώρα που το Γηροκομείο, με βάση και την ενημέρωση του κ. Δημάρχου στις 30 Οκτώβρη, θα περιέλθει στην ευθύνη της δημοτικής αρχής. Ευχαριστούμε θερμά την συνεχή ακούραστη συμπαράσταση όλων που εδώ και 7 χρόνια στηρίζουν την συνέχιση της λειτουργίας του.

- Στην Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο, την Κυριακή 10/12 και ώρα 19:30 μμ, προβάλλεται η ταινία ¨THE FOUNTAIN¨ (Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) σε σκηνοθεσία του Ντάρεν Αρονόφκσι (2006). Τον 16ο αιώνα ένας μισθοφόρος αναζητά στην Αμερική την πηγή της αιώνιας νιότης για χάρη της βασίλισσας της Ισπανίας. Στο σήμερα, ένας επιστήμονας προσπαθεί απεγνωσμένα να βρεί μια θεραπεία για τον καρκίνο, ενώ, στο μακρινό μέλλον, ένας κοσμοναύτης ταξιδεύει στο αχανές διάστημα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, σερβίρονται σνακ και ποτά. Από την KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας - Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας/Φούρνων.

- Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ και η ΘΕΣΗ του ΚΚΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ της  ΙΚΑΡΙΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,στις 7 μ.μ. στον ΕΥΔΗΛΟ (αίθουσα Δημαρχείου), με ομιλητή τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής &  Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ

- Ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων σάς προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα "Αρχαία & Μεσαιωνικά Ναυάγια στο Αρχιπέλαγος των Φούρνων-Κορσέων" την Τετάρτη 13/12 στις 19:00 στην Αίθουσα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο, διεύθυνση Ερμού 134 (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Θησείο). O καταδυόμενος αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και Διευθυντής της Ενάλιας Αρχαιολογικής Έρευνας Φούρνων, Δρ. Κουτσουφλάκης Γιώργος, θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα από τα ευρήματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και θα σκιαγραφήσει τον διαχρονικό ρόλο, που έπαιξε το Αρχιπέλαγος των Φούρνων στα εμπορικά και ναυσιπλοϊκά δίκτυα του Αιγαιακού και ευρύτερου Μεσογειακού Κόσμου. Εισηγητής: Δρ Γιώργος Κουτσουφλάκης, Καταδυόμενος αρχαιολόγος, Τμηματάρχης Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Ερευνών, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σύλλογος Ραχιωτών Ικαρίας «ΟΙ ΡΑΧΕΣ»: Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 , ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Πανικαριακής Αδελφότητας,  οδός Κάνιγγος 23, 1ος όροφος, Αθήνα, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  των μελών του και στη συνέχεια θα γίνουν Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Στη Συνέλευση θα γίνει απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. Κατόπιν θα γίνει εγγραφή νέων μελών εφόσον επιθυμούν. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 17.00 μ.μ. Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται τα μέλη του Συλλόγου να παραστούν στη Συνέλευση και στη συνέχεια να μετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ: Ας φροντίσουμε οι μέρες αυτές να είναι όμορφες για όλους! Oι  Γιορτές πλησιάζουν!  Είναι μια ευκαρία λοιπόν, την  Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία του Συλλόγου μας (Μαιζώνος 66, Αθήνα, Στάση μετρό Μεταξουργείο) να ανταμώσουμε, να περάσουμε ωραία και να βοηθήσουμε! Θα ετοιμάσουμε μακαρονάδα, θα έχουμε κρασί και μουσική και εσύ φέρε την καλή σου διάθεση και τους φίλους σου!  Τα έσοδα της  εκδήλωσης θα διατεθούν σε συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ!

ikariamag.gr

ikariastore banner