«ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ»: Πανσέληνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφιέρωμα στον Χατζηδάκι από τη Φιλαρμονική Ικαρίας (ρεπορτάζ)

Η πιο πολυαναμενόμενη και ρομαντική πανσέληνος της χρονιάς, αυτή του Αυγούστου, φέτος μας έρχεται νωρίς, στην εκπνοή της πρώτης κιόλας εβδομάδας του. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορία Αρχαιοτήτων τη γιορτάζουν ανοίγοντας μνημεία, μουσεία και μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και φιλοξενώντας πάνω από 100 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Μια από αυτές θα πραγματοποιηθεί και στην Ικαρία, με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ικαρίας, με τίτλο «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι – take me to the moon…» Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας και του Δήμου Ικαρίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου.

Εμείς, επικοινωνήσαμε με τη Φιλαρμονική Ικαρίας και μας μίλησαν για την ξεχωριστή αυτή βραδια. Οι μαθητές της λαϊκής ορχήστρας της Φιλαρμονικής θα παρουσιάσουν, μέσα από είκοσι περίπου κομμάτια, ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο του, προσπαθώντας να καλύψουν, όσο πιο αντιπροσωπευτικά είναι δυνατόν, τη μεγάλη του πορεία, δίνοντας, όμως περισσότερη έμφαση στο ελαφρύ του ρεπερτόριο που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από το κοινό. Πρόκειται για έργα και τραγούδια τα οποία στην πλειονότητά τους είναι ευρέως γνωστά στο κοινό και που σκοπός είναι να «προκαλέσουν» το κοινό να συμμετάσχει τραγουδώντας τα.

Η Φιλαρμονική του Δήμου της Ικαρίας, ιδρύθηκε το 1925 και πλέον αποτελείται από τρείς μπάντες: τη Μεγάλη, τη Μικρή και τη Λαϊκή. Αυτή η τελευταία αποτελεί έμπνευση και έργο του αρχιμουσικού Σπύρου Μανταλά, καθώς δημιουργήθηκε μετά από δική του πρωτοβουλία, ώστε να ικανοποιήσει την επιθυμία των μαθητών να έρθουν σε επαφή και με τα παραδοσιακά όργανα και μουσική.
 Το βράδυ της πανσελήνου το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Κηρύκου θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 - 23:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου
Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017
Ώρα: 20:30-23:30
Είσοδος Ελεύθερη

ikariamag.gr
 

ikariastore banner