Ο Νας Ικαρίας στη λίστα του Guardian για τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Με τις Σεϋχέλλες Ικαρίας να αποτελούν εσχάτως μόνιμη αναφορά στα –παγκοσμίου ενδιαφέροντος- αφιερώματα των μέσων ενόψη καλοκαιριού, αυτή τη φορά ο Νας της Ικαρίας έρχεται να συμπεριληφθεί στο αφιέρωμα του Guardian για τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. O Guardian, από τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης στον κόσμο, ζήτησε από τους αναγνώστες τους να προτείνουν οι ίδιοι τις καλύτερες παραλίες δίνοντας μαζί και τις ανάλογες συμβουλές.

Στο εν λόγω αφιέρωμα, ταξιδεύουμε στη Βόρεια Ολλανδία (Texel), την Αλβανία (Drymades), τη Ιταλία (Marzamemi, Punta Prosciutto, Amalfi), την Πορτογαλία (Martinhal, Ilha da Culatra), τη Γαλλία (Calanque d’en Vau), την Ισπανία (Platja d’Aro, Playa Negrete), μέχρι τις Κανάριες Νήσους (Playa de la Concha) και τα νησιά Φερόε (Saksun) και φυσικά περνάμε και από την Ελλάδα (Στούπα Πελοποννήσου, Νημποριό Σύμης) για να φτάσουμε μέχρι και το Να της Ικαρίας όπου, συγκεκριμένα, διαβάζουμε:

Μια φημισμένη περιοχή των Μπλε Ζωνών οι οποίες αφορούν τα μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν υγιεινά. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να περάσετε τον ποταμό Χάλαρη, ο οποίος εδώ καταλήγει στη θάλασσα από ένα εντυπωσιακό φαράγγι. Φέρτε νερό, αλλά όχι φαγητό, υπάρχουν υπέροχες τοπικές ταβέρνες. Φέρτε κάτι για να καθίσετε και να ξαπλώσετε γιατί υπάρχουν πέτρες, αλλά φέρτε και ανοιχτό μυαλό γιατί υπάρχουν λίγοι γυμνιστές και άγριοι κατασκηνωτές στο πίσω μέρος της παραλίας κοντά στα απομεινάρια του αρχαιολογικού ναού. Ένας εκπληκτικός προορισμός!

ikariamag.gr

ikariastore banner