Ρεπορτάζ για την τελευταία αγωνιστική ΙΚΑΡΟΥ & ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ στο πρωτάθλημα μπάσκετ του νομού Σάμου

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - ΜΑΙΑΝΔΟΣ 104-37
ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ - ΙΚΑΡΟΣ 58-77

Για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος μπασκετ ανδρών, Ικαρος και Μαίανδρος ταξίδεψαν στην Σάμο με διαφορετικούς στόχους. Η ομάδα του Μαίανδρου, έχοντας ήδη θετικό απολογισμό στην παρθενική της χρονιά στο πρωτάθλημα του νομού, ήθελε να κοντράρει όσο ηταν δυνατόν περισσότερο την πρωτοπόρο ομάδα του Καρλοβάσου. Ο Ίκαρος από τη μεριά του, ταξίδεψε στο Πυθαγόρειο θέλοντας την νίκη που θα τον κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας αλλα είχε και μια μικρή κρυφή ελπίδα για στραβοπάτημα του Καλοβασου για να μπορέσει να προκριθεί εκείνος στην τελική φάση.

Σε μια χρονια που ήταν πολύ ανταγωνιστική απο πλευράς αγώνων και αποτελεσμάτων, οι ισοβαθμίες είχαν την τιμητική τους στην βαθμολογία. Αυτο έκανε παίχτες και παράγοντες να βρίσκονται με ένα κομπιουτεράκι άνα χείρας γιατι η διαφορά πόντων θα ήταν αυτή που θα έδινε το τελικο πλεονέκτημα για την κατάκτηση των δυο προνομιούχων θέσεων.

Καρλόβασι και Αναγέννηση βρέθηκαν στο απόλυτο μηδέν στις μεταξυ τους διάφορες και αναζητούσαν (σε πιθανό στραβοπάτημα του Ικάρου) νίκες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Η Αναγεννηση έχοντας απο το πρόγραμμα οριστεί να παίξει πρώτη κατάφερε νίκη (με αντίπαλο τον Κούρο) με διαφορα 51 πόντων!!! Το Καρλόβασι με την σειρα του, παίζοντας δεύτερο και γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της αντιπάλου κατάφερε νίκη επι του Μαιάνδρου με διαφορά 67 πόντων!!!

Σ' ένα παιχνιδι που δε χρήζει κριτικής, ο Μαίανδρος ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς τον αρχηγό του Κοχειλα (τραυματίας) και με τον Μαμματά να αποχωρεί στο πρώτο πεντάλεπτο (διάστρεμμα). Χώρις μόνιμη απειλή για το αντίπαλο καλάθι, ο Μαίανδρος παραδόθηκε στις ορέξεις του Καρλοβάσου και το ερώτημα απλά ηταν αν η γειτονική ομάδα θα κατάφερνε να πάρει μεγαλύτερη διαφορα των 51 πόντων ώστε να μην υπαρχει ούτε η παραμικρή πιθανότητα να χάσει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Ο Ίκαρος με την σειρά του, παίζοντας πλέον καθαρά για το γόητρο του, νίκησε τον Πολυκράτη 58-77 προσθέτοντας άλλη μια νίκη στην φετινή του πορεία. Το φινάλε της αγωνιστικής και του πρωταθλήματος βρήκε Καρλοβασι, Αναγέννηση και Ικαρο να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 26 βαθμούς εχοντας μοιρασμένα τα μεταξύ τους παιχνίδια. Εντούτοις, Καρλόβασι και Αναγέννηση θα αναμετρηθούν στους τελικούς αφου η διαφορα πόντων αφήνει την ομάδα του νησιού μας εκτός διεκδίκησης του τίτλου για πρώτη φορά μετά από 3 χρονια.

Έχοντας και οι δυο ομάδες μας κανει αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση στο πρωτάθλημα του νομού, ο Μαίανδρος κοιτά αυτη την χρονια ως απολύτως επιτυχημένη από πλευράς νικών και μενει με την δίψα να αποδείξει τα επόμενα χρονια οτι μπορεί να κοντράρει και τους παραδοσιακά ισχυρούς.

Ο Ικαρος σε μια χρονια που έχασε αρκετούς βασικούς  παίχτες και έδωσε μεγάλο χρονο συμμετοχής σε πολυ νεότερους, τερμάτισε έχοντας τις ίδιες νίκες που ειχε και τον προηγούμενο χρονο.

Το πρόσημο λοιπόν ειναι θετικό και για τους δυο παρά την πικρή γεύση που αφήνουν τα αποτελέσματα του τελευταίου παιχνιδιού.

Ευχόμαστε υγεία και όρεξη για την προσπάθεια της επόμενης χρονιάς ώστε να ξεπεράσουν και οι δυο τις φετινές τους επιδόσεις.

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner