Η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου. Εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου και των Μεστών, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών, χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

Αυτή τη στιγμή εναέριες δυνάμεις από την Αθήνα κατευθύνονται προς την Χίο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Παράλληλα, δυνάμεις του Στρατού σε προσωπικό και οχήματα έχουν σταλεί στην περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 εθελοντές, 21 υδροφόρες και 6 ελικόπτερα.

Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από την Περιφέρεια Β.Αιγαίου και την Athensvoice.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner