Επιστρέφει μέχρι την Παρασκευή η «Βενζίνα» Αγ.Κηρύκου – Καρκιναγρίου

Αναστάτωση και έντονες φημολογίες προκλήθηκαν σήμερα το πρωί στα χωριά του νότιου τμήματος της Ικαρίας καθώς το πλοιάριο «Παναγιά» δεν πραγματοποίησε το καθιερωμένο του δρομολόγιο Καρκινάγρι – Τραπάλου – Μαγγανίτης – Άγιος Κήρυκος με επιστροφή.

Σήμερα που είναι και Τρίτη, η «Παναγιά», η λεγόμενη και «Βενζίνα» δεν ξεκινά το δρομολόγιο επιστροφής της στις 14:00 αλλά στις 15:30 καθώς περιμένει ανταπόκριση το Nissos Mykonos για να παραλάβει τους επιβάτες του για τα παραπάνω χωριά, κάτι που διευκολύνει πάρα πολύ όλους όσους ταξιδεύουν προς αυτούς τους προορισμούς. Έτσι η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν διπλή καθώς οι ταξιδιώτες του Μύκονος δε θα μπορούν να φύγουν από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου με τη Βενζίνα.

Το καλοκαιρινό δρομολόγιο της Βενζίνας το οποίο μπορείτε να το βρείτε και στο πάνω οριζόντιο μενού της αρχικής μας σελίδας πατώντας «ό,τι χρειάζεστε για το νησί» και στη συνέχεια επιλέγοντας «Συγκοινωνίες».

Το ikariamag.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Αγίου Κηρύκου το οποίο μας ενημέρωσε πως έχει προκύψει ένα ζήτημα με το πρωτόκολλο του «Παναγία» το οποίο όμως θα ληθεί και το πλοίο θα επιστρέψει εντός 2-3 ημερών. Μιλήσαμε και με το «Παναγία» και μας διαβεβαίωσαν ότι όντως μέχρι την Παρασκευή το αργότερο θα ξαναξεκινήσει το δρομολόγιο του.

Η σύνδεση των παραθαλάσσιων χωριών της Ικαρίας με την πρωτεύουσα είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή αυτών των χωριών. Δεν είναι μονο θέμα τουρισμού, είναι θέμα καθημερινής λειτουργίας, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα καθώς οι ανύπαρκτοι δρόμοι επιτείνουν περαιτέρω την απομόνωση.

Ελπίζουμε να λυθεί το συντομότερο το θέμα και η Βενζίνα να επιστρέψει στο απαραίτητο αυτό δρομολόγιο που χρόνια τώρα εξυπηρετεί με έγνοια και αληθινή φροντίδα για τους κατοίκους και τις ανάγκες τους.

ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία: