Δεμένα τα πλοία έως και την Πέμπτη

Κλιμάκωση του αγώνα της αποφάσισε η ΠΝΟ, η οποία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της με νέα 48ωρη απεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ και την Πέμπτη τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, στο πλαίσιο της συμμετοχής των ναυτεργατών στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τρίτης και θα λήξει στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Ωστόσο, την ίδια ώρα θα ξεκινήσει η 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει ήδη η Ομοσπονδία, ώστε οι ναυτεργάτες να συναντηθούν «με τους λοιπούς εργαζομένους και συνταξιούχους της χώρας στις επάλξεις του αγώνα ενάντια στην ανάλγητη και εξοντωτική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

Η ΠΝΟ διαμηνύει ότι υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποίησεων και αναφέρει ότι όλα τα πλοία θα παραμείνουν στα λιμάνια και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, καθώς έκριναν ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν μπόρεσε να δεσμευθεί ουσιαστικά ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο φορολογικό τους καθεστώς.

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση του επιβατικού κοινού και όλων των εργαζομένων διότι -όπως αναφέρει- ο αγώνας των ναυτεργατών αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Νωρίτερα, μετά από συνάντησή του με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, ο κ. Κουρουμπλής έκρινε ότι οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν δεν άφηναν περιθώρια για συνέχιση της απεργίας και διαμήνυε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης θα αναλάβει τις δικές του ευθύνες απέναντι στους μαθητές που έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη, αλλά και στους αγρότες, τα προϊόντα των οποίων δεν διακινούνται τις τελευταίες ημέρες.

naftemporiki.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner